למה כדאי לאכול זרעי המפ? עור זוהר ושיער בריא, סיבים תזונתיים ומינרלים חיוניים, אומגה ונוגדי חמצון, ועוד – כל אלו ועוד נמצא בזרעי המפ. אז אם אתם חובבי בריאות ואוכל טבעוני, אתם נמצאים במקום הנכון. רבות דובר וסופר על היתרונות הבריאותיים של זרעי המפ. הנה 13 מהם:
זרעי המפ: 13 היתרונות
זרעי המפ מכילים את היתרונות הבולטים הבאים, המתאימים גם לאורך חיים טבעוני:
- זרעי המפ עשירים באומגה 3 ובחומצות שומן המועילות לגוף עד מאוד.
- זרעי המפ מכילים גם ריכוז גבוה של נוגדי חמצון.
- צריכה של זרעי המפ מבטיחה מלחמה עיקשת כנגד רדיקלים חופשיים המזיקים לתאים והרקמות בגוף.
- זרעי המפ עשירים בסיבים תזונתיים ומינרלים.
- זרעי המפ מספקים ריכוז ויטמינים המעודדים חילוף חומרים בריא ויעיל.
- זרעי המפ הם “מזון על”, הידוע כעוזר כנגד מחלות לב ולחץ דם.
- לא אחת נמצא שהם מעודדים נפש בריאה.
- אם אתם חושקים בעור זוהר, צריכה סדירה שלהם היא כדאית.
- הם לא כוללים בתוכם גלוטן, וידועים כעוזרים כנגד השמנה.
- הפרעות בעיכול, סוכרת ועוד, יכולים להמנע בעזרת שימוש קבוע בהם.
- והם גם תורמים לבריאות השיער.
- ועוזרים כנגד דלקת פרקים או כל כאב מפרקים אחר.
- זרעי המפ יועילו גם לכל מי שסובל מלחץ או חרדה.
בקיצור, אם אתם מעוניינים בהעצמת הטעם של תזונה ירוקה, עם טעם מעט אגוזי, זרעי המפ, העשירים בחומרים מזינים, יכולים להיות תוספת לכמעט כל מנה.
הידעת?: זרעי המפ היו בשימוש לכל אורך ההיסטוריה האנושית ובכל התרבויות בעולם. בני האדם השתמשו בזרעים כמקור מזון ובצמח לסיבי טקסטיל, נייר או ואפילו כמקור דלק, כבר לפני 12,000 שנים.
במגזין קנאביס כותבים: “ההמפ מכיל פרוטאינים אשר דרושים להתנהלות תקינה של גוף האדם, עשיר באומגה 3 ובאומגה 6 (ובאיזון מדהים ונדיר ביחס הכמות ביניהם), מכיל כלורופילים חיוניים וכמובן את כל היתרונות והויטמינים שבכל צמח גינה. בנוסף ההמפ מכיל חומצות שומנים חיוניות ועוזר להתחדשות ותקינות תפקוד המוח, הזכרון, מצב הרוח ויכולת הריכוז.”
באתר eatwell מציינים: “נמצאו רישומים עתיקים לשימוש המפ לצרכים רפואיים מ-2300 לפנה”ס, כאשר קיסר סין האגדי שיין נונג shen nung המליץ על זרעי המפ לטיפול בעצירות, גאווט, ברי ברי, מלריה, דלקות פרקים ובעיות הורמונאליות. גם ברפואה האיוודית וגם ברפואת ערב העתיקה unami tibbi משתמשים בזאותם רעי המפ בשימוש רחב.”
באתר “פוקוס ספרים לבריאות” מוסיפים: “זרעי הקנביס הגולמיים, שמכילים 37%-33% חלבון טהור קל לעיכול, את האנרגיה של כוח החיים המקורי ואנזימים שלא נפגעו, הם אחד מהמקורות העשירים ביותר בטבע של חלבון מושלם. רק אצות, כגון ספירולינה, אצת AFA כחולה-ירוקה ופיטופלנקטון ימי עולים על הקנביס בתכולת החלבון.”